Tianno Teknoloji Haberleri
Gazeteciler için uzaktan kumandalı cihaz
Haberin Tarihi: 13.02.2009 - 12:20
Çubuk Belediye Meclisi üyesi 65 yaşındaki mucit Eşref Yücelyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cihazın, yürüyüş ve eylem gibi toplumsal olayları izleyen gazetecilere kolaylık sağlayacağını ifade etti.Toplumsal olaylarda ve savaşlarda gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını gördüğünü belirten Yücelyiğit, şöyle konuştu:"Toplumsal olaylarda, çatışmanın içinde fotoğraf çekmek, görüntü almak çok risklidir. Bunları düşünerek bu aleti yaptım. Bu cihaz girilemeyen tehlikeli yerleri fotoğraflamak ve görüntülemek için kullanılıyor. Cihaz, kumanda edilebilen metal aksam üzerine yerleştirilmiş, görüntü alabilme özelliğine sahip fotoğraf makinesi ve bir monitörden oluşuyor. Monitörün üzerinde, metal aksamın ucundaki fotoğraf makinesini kontrol edebilmek için paneller var. Bu panellerle fotoğraf makinesini dilediğiniz gibi kumanda edebiliyorsunuz. Dilediğinizde görüntü de alabiliyorsunuz. Kameranın yanına yerleştirdiğim sensörlerle hareket olduğu an cihaz kayda başlıyor. Flaş da takılabilen bu makine saatlerce beklemede kalabiliyor. Girmek istemediğiniz yerlere çubuğu uzatarak çekim yapabiliyor, fotoğrafları ve görüntüleri monitörden izleyebiliyorsunuz."Cihazın patentini almak için başvuruda bulunduğunu kaydeden Eşref Yücelyiğit, "Kumanda kısmında kullanılan monitör ile fotoğraf makinesini satın aldım. Fotoğraf makinesini hareket ettiren robot kolları ben üretiyorum.Komutlara göre robot kollar fotoğraf makinesini kullanıyor. Özellikle gazetecilerin işine yarayacak bu icadı daha da geliştirip kumanda kısmını biraz daha küçülterek seri üretime geçmek istiyorum" diye konuştu.Bugüne kadar birçok icat yaptığını belirten Yücelyiğit, vişne toplama makinesi ve eğik yem üretme makinesi icat ettiğini, 1980'de arıcılıkta varova ile mücadelede kullanılan bir ilaç bulduğunu, 1968'de İtalya'dan kivi getirerek Bartın'da yetiştirdiğini, 1973'te Türkiye'de ilk kez yemeklik mantar ürettiğini ifade etti.
Konu İle İlgili Diğer Haberler
Uzaktan kumandanın mucidi öldü
Haberin Tarihi: 24.05.2012 - 12:00
Televizyon için uzaktan kumandayı icat eden Amerikalı Eugene Polley, 96 yaşında Chicago yakınlarında bir hastanede hayatını kaybetti.
iPad için daktilo!
Haberin Tarihi: 21.05.2012 - 12:00
Üçüncü parti üretici firmalar hayalgücünde sınır tanımıyor. Dokunmatik ekranlara hızlı bir geçiş yaptığımız şu günlerde mucit Jack Zylkin'in iPad için yaptığı daktilo şeklindeki klavye bunun son örneklerinden biri oldu.
PC ve Mac'le de uyumlu olan bu USB daktilonun tam set fiyatı 799 dolar.
Android telefonlar için docking hoparlör
Haberin Tarihi: 05.05.2012 - 12:00
Philips, uzun süredir Apple ürünleri için pazara sunduğu ve büyük ilgi gören docking hoparlör konseptini, Android telefonlar için de geliştirdi.
"İnternet için tekno-sosyal politika önerisi!"
Haberin Tarihi: 04.05.2012 - 12:00
Alternatif Bilişim Derneği, TBMM İnternet Araştırma Komsiyonu'na giderek "İnternet için tekno-sosyal politika önerisi" başlıklı bir sunum yaptı. Dernek sunumda dijital okuryazarlık konusunda komisyonu bilgilendirdi. İşte o sunumun tamamı....
Sevgili bulmak için 5 dakikanız var!
Haberin Tarihi: 26.04.2012 - 12:00
Mobil arkadaşlık uygulaması Tolki, size yeni bir sevgili bulmak için 5 dakika süre veriyor.
Depresyon için bilgisayar oyunu geliştirildi
Haberin Tarihi: 26.04.2012 - 12:00
Gençlerdeki depresyonla mücadele için bir bilgisayar oyunu geliştirildi.
Android için Chrome Beta'nın yeni sürümü
Haberin Tarihi: 21.04.2012 - 12:00
Android işletim sistemi için geliştirilen Chrome Beta sürümü, 31 yeni dil desteği ile, Türkiye de dahil Google Play'e erişebilen Google Play'e erişebilen tüm ülkelerden artık indirilebiliyor.
Giriş seviyesindeki oyuncular için bellekler
Haberin Tarihi: 11.04.2012 - 12:00
Kingston, HyperX® Red Limited Edition belleği ve HyperX LoVo düşük voltajlı modülleri yeni görünümüyle kullanıcıların beğenisine sundu.
iPad ve iPhone için böbreğini sattı
Haberin Tarihi: 08.04.2012 - 12:00
Çin'de 17 yaşındaki bir genç, iPhone ve iPad alabilmek için böbreklerinden birini sattı. Yasa dışı organ ticaretine karışan 5 kişi hakkında dava açıldı.
Uzayda yaşam için yeni umut!
Haberin Tarihi: 30.03.2012 - 12:00
Samanyolu'nda milyarlarca "yaşanılabilir gezegen" bulunması, uzayda yaşam için yeni umutlar doğmasına yol açtı.

