hosting / domain

bilgisayar dersleri

webdizayn

web tasarım

Web Tasarımı Talep Formu

$129

Sayfa Sayısı ?Azalt Sayfa Sayısı Arttır 1 sayfa

Teslimat SüresiAzalt Gün Sayısı Artır 7 Gün

Kod
Referanslarımız
Bilinmeyen Numaralar - 118 Bilinmeyen Numara
Adrese Çiçek Teslimi - Online Çiçek Siparişleri
Araba - Resimli Satılık İkinci El Araba İlanları
Araba - Satılık 2. El ve Sıfır Araba İlanları Sitesi
Araba - Satılık İkinci El ve Sıfır Araba İlanları
İkinci El Arabalar - Satılık İkinci El Araba İlanları
Satılık Arabalar - Resimli Satılık Araba İlanları
Lyrics - İngilizce Dilde, Yabancı Şarkı Sözleri
Web Tasarımı - Bilgisayar Dersleri ve Tasarım
Bitkisel Tedavi - Şifalı Bitkiler ve Sağlık Haberleri
Online Çiçek Siparişi - İnternetten Çiçek Siparişi
Dizi - Dizileri Online İzleme ve Yorum Sitesi
Satılık Arabalar - Satılık Motorlu Araçlar ve Haber
Emlak - Satılık ve Kiralık Gayrimenkul Hizmetleri
Emlak - Satılık ve Kiralık Daire, Arsa, Fabrika
Evden Eve Nakliyat - Nakliyat Firmaları Bilgileri
Evden Eve Nakliyat - Evden Eve Taşımacılık
F1 - Formula 1 İle İlgili En Son Haberler
Film - Yerli ve Yabancı Film Arşivi (Rapidshare)
Firmalar Rehberi - Türkiye Geneli Firma Bilgileri
Firmalar Rehberi - Firmaların Adres ve Telefonları
Firma Rehberi - Türkiye Firmaları İletişim Bilgileri
Gündelik Sözlük - Gündelik Kullanılan Kelimeler
Hastane Telefonları - Hastane Telefon Noi
Çiçek Siparişi - Hızlı ve Adrese Çiçek Gönderme
İkinci El Motosikletler - İkinci El Motosiklet Sitesi
İkinci El Araba - İkinci El Satılık Otomobil Sitesi
İkinci El Arabalar - Satılık İkinci El Araba İlanları
Emlak - Daire, Villa, Fabrika ve Arsa Satış Ofisi
Müzik - Eski ve Yeni Şarkı Albümlerini İnceleme
Mysql - MySql Dersleri ve Örnekli Açıklamalar
Osmanlıca Sözlük - Osmanlıca ve Türkçe Sözlük
Oyun - Oyun İncelemeleri ve Derecelendirmeler
Php - Örneklemeli Php Dersleri ve Açıklamalar
Posta Kodu - Güncel Türkiye Posta Kodları
Yemek Tarifleri - Kolay ve Pratik Yemek Tarifleri
Recipes - İngilizce Dilde, Yemek Tarifleri Sitesi
Şiir - Amatör ve Profesyonel Şairlerin Şiirleri
Şarkı - Yerli ve Yabancı Şarkıların Sözleri
Satılık Arabalar - Satılık 2. El Araba İlan Sitesi
Satılık Arabalar - Resimli 2. El Araba İlan Sitesi
Satılık Motosikletler - Satılık Motosiklet İlanları
Seçim Sonuçları Türkiye - Genel Seçim Sonuçları
Şiir - Amatör ve Profesyonel Şairlerin Şiirleri
Şirket - Türkiye Şirketler Rehberi
Sözlük - 100.000 Kelimelik Türkçe Sözlük
Sözlük - 7 Farklı Dilde Yayın Yapan Sözlük Sitesi
Sql - Sql Dersleri ve Örneklemeli Açıklamalar
Tekstil - Tekstil Firmalarının İletişim Bilgileri
Tekstil - Türkiye Tekstil Firmaları Bilgi Rehberi
Tekstil - Türkiye Tekstil Firmalar Rehberi

Basit Shape Tweening Tekniği


İlk Flash dersimizde (gerçi Flashla ilgilenmeye başlayanların ilk öğrendiği tekniklerden biridir) bir neysneyi başka bir nesneye dönüştüreceğiz. Rectangle (R) bir kare çizelim. 15. Frameye faremizin sağ tuşuyla tıklayarak Insert Blank Keyframe (F7) yi seçelim. Böylece 15. Frameye boş birframe eklemiş olduk. Yeni eklediğimiz boş frameye Oval (O) aleti ile yukarda çizdiğimiz karenin 5-6 cm altına yuvarlak çizelim. Şimdi sıra bu çizdiğimiz şekilleri birbirine dönüştürmeye geldi. Bu işlem için 1 ile 15 inci frame arasında herhangi bir framede sağ tuşu tıklayıp Properties seçeneğini seçelim. Properties penceresineden Tweening bölümünden Shape seçelim. Ok butonuna bastıktan sonra framemiz gözükmelidir. CTRL + Enter'a basarak yaptığımız animasyonu izleyebilirsiniz. Shape tweening tekniğini uygulamak için geçiş yaptığımız iki nesnenin de Break Apart yapılmış olması gerekir. Yapılmamışsa nesneler teker teker seçilip Menü araç çubuğundan Modifly/Break apart (CTRL+B) yapılması gerekir. Yoksa geçiş sağlanmaz. Layerleri ekledikten sonra Layer Menüsü görünmelidir. Yine kolaylık olması için Layer 3'ün ismini "movie", Layer 2'nin ismini "yazılar" ve Layer 1'in ismini de "komutlar" olarak değiştirelim. Bunu layerlerin üstüne çift tıklayarak yapabilirsiniz. Değiştirdikten sonra Layerler resimdeki gibi gözükmelidirler.

Şimdi Movie isimli layerimizin ilk framesine kendi yaptığınız bir animasyonu veya Flashın kendi animasyonlarından bir tane koyun. Ben Flashın kendi animasyonlarından Animated Asterix isimli animasyonu kullandım. Sizde kullanmak isterseniz Libraries/Movie Clips seçeneğinden Animated Asterixi kullanabilirsiniz. Animasyonumuzu movie isimli layerimizin ilk framesine yerleştirdikten sonra  üç kere F5 tuşuna basarak veya 2, 3 ve 4. frameleri seçip farenin sağ tuşunu tıklayıp Insert Frame komutuyla movie isimli layerimize üç tane frame ekleyelim. Movie isimli layerle işimiz bitti.

Yazılar isimli layerimizi seçtikten sonra ilk framesine Text Tool ile Yazılar Yükleniyor yazalım ve F5 tuşuna basarak 1 tane frame ekleyelim. Yine yazılar layerimizden ayrılmıyoruz ve 3. framesine sağ tuşla tıklayarak Insert Blank KeyFrame (F7) seçeneğiyle boş birframe ekleyelim ve frameye müzik yükleniyor diye yazalım ve F5 tuşuna basalım. Bunları yapınca framelerimizin görünmesi lazım.

Komutlar layerinin ilk framesine çift tıklayarak Frame Properties penceresini açalım. Action kulakçığına geçelim. Artı işaretine basarak If Frame Is Loaded seçeneğini seçelim. Scene bölümünden a'yı seçelim ve Number bölümüne 90 değerini yazalım. Artıya tekrar tıklayarak Go To seçeneğini seçip Scene bölümünden y'yi seçip Number kısmına da 3 değerini yazalım ve alttaki Go to and Play seçeneğini işaretleyelim. Komutlar layerinin 2, 3 ve 4. framelerine de boş keyframeler (F7) ekleyin. 2. frameye çift tıklayarak Actiondan Go To seçeneğini seçip okey diyin ve alttaki Go To and Play kutucuğunu işaretleyin. 3. Frameye çift tıklayarak Actiondan If Frame Is Loaded seçeniğini seçin Scenebölümünden a'yı seçin. Number kısmına da 180 yazın. Artıya tekrar tıklayarak Go To seçeneğini seçip Scene kısmından a'yı seçip aşağıdaki Go to and Play kutucuğunu da işaretleyerek okey diyin.

4. Frameye çift tıklayın, Action kulakçığındaki artıya tekrar basın. Go to seçeneğini seçin ve Number kısmına 3 yazın, alttaki Go to and Play kutucuğunu işaretleyin. Yaptığımız işle; ilk frameye eğer animasyonumuzun ilk 90 framesi yüklenmişse 3. frameye gidip ordan devam etmesini söylemek oldu. Ama animasyon henüz yüklenmemişse bu sefer direkt olarak 2.frameye geçecek. Bizde 2. frameye tekrar 1.frameye dönmesini söyledik. Animasyon yine yüklenmemişse 1. frame tekrar 2. faremeye geçecek, 2. frame ise tekrar 1. frameye gidecek. Böylece 1 ile 2. frameler arasında bir döngü başlatmış olacağız. Ta ki animasyonumuzun ilk 90 framesi yüklenene kadar. Diğer 90 framesini ise 3 ve 4 arasında başlattığımız döngü ile yüklenmesini sağlayacağız.